Choose the correct Options
0 of 15 Questions completed
Questions:
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading…
You must sign in or sign up to start the quiz.
You must first complete the following:
0 of 15 Questions answered correctly
Your time:
Time has elapsed
You have reached 0 of 0 point(s), (0)
Earned Point(s): 0 of 0, (0)
0 Essay(s) Pending (Possible Point(s): 0)
Average score 

Your score 

Match the Proportion. Height : feet : : age : ?
Match the Proportion. 5 : 35 : : 10 : ?
Sheena is making juice for a party. She wants to mix apple juice and orange juice in the ratio 4 : 7. If Sheena wants to make 22 litres of juice. How many apple juice need for the drink?
A shopkeeper sold 60 apples and mangoes in a day. The ratio is 5 : 7. Hoe many mangoes are sold ?
Number of mangoes =
A recipe needs sugar and flour in 1 : 3 . If 750 gms of flour is used in the recipe. How much sugar is needed ?
Let x grams of sugar is needed.
In a shop there are 9 packets of brown bread and 8 packets of white bread. The ratio of brown bread to white bread is
A bakery has 11 chocolate pastries and 7 pine apple pastries in its display window. What is the ratio of chocolate pastries to all the pastries ?
Total pastries =
Out of 50 sheep on a farm, 36 are white and rest are black. What is the ratio of white sheep to black sheep ?
Black sheep = 50 – 36 = 14, Ratio =
Harpreet and Subbu have 37 marbles altogether. If Harpreet has 16 marbles , what is the ratio of his marbles to Subbu’s marbles ?
Subbu’s marbles = 37 – 16 = 21, Ratio =
Aparna scored 177 marks in two exams. If she scored 96 marks in the first exam, what is the ratio of marks scored in the first exam to the second exam ?
Marks scored in the second exam = 177 – 96 = 81, Ratio =
Write 45:60 in the simplest form.
\( \frac{3}{7} = \frac{x}{14} \). The value of x is
\( \frac{32}{24} = \frac{4}{x}\) . The value of x is
The ratio of 15 months to 18 months is
The ratio of 5 min to 120 sec is
1 min = 60sec, 5 min = = 300sec,